top of page
Smal banner miljövänliga logoband.jpg

Vi hoppas att du ska inspireras!
Här finner du inspiration, bilder, varianter och förslag på logoband. Vi designar och producerar logobanden helt efter egna önskemål.

Välj bland olika längder, bredder, material, tryckvarianter och tillbehör.

Vill du hellre köpa ett standardband? Titta in i vår webbshop. 

Kontakta oss för skisser och prisförslag för både standard och special - alltid kostnadsfritt. 

Miljövänliga logoband

IMAGE-5ffc1be00671e_edited.png
%C3%A5tervinning_edited.png

De klassiska logobanden tillverkas i polyester.

Polyester är ett syntetfiber tillverkat av petroleum (olja) som kräver stora mängder energi, vatten och kemikalier vid tillverkningen. Syntetfiber är något som inte bryts ner, utan stannar kvar i vårt kretslopp.

 

Vid tillverkning och användning (ex. tvätt) släpper polyestern ifrån sig små partiklar. Dessa partiklar klarar inte reningsverken av att rena bort, vilket innebär att de tillslut hamnar i våra sjöar och hav – något som bland annat drabbar alla de djur som lever i våra vatten.

Som tur är finns det en uppsjö av andra, miljövänligare material! 

Vi har logoband tillverkat av allt från majsstärkelse, bambu och ekologisk bomull till återvunnen PET (RPET). 

27199452-bEH57_edited.png

Bambu 


Bambu är ett slags gräs som växer i tropiska och subtropiska områden i främst Afrika, Asien och Amerika. Bambu används vanligtvis till matlagning, för byggnation av hus och broar, och bambuns cellulosa (viskos) används även för tillverkning av kläder. 
Det är jordens mest snabbväxande planta och tack vare att den varken kräver bevattning, konstgödning eller besprutning är den ett bra material för dig som värnar lite extra om miljön. Bambun är också 100% biologiskt nedbrytbar. 

 

 

Majsstärkelse (PLA - polyactide plastics)

Majsstärkelse utvinns ur majskorn. De framställs genom att separera stärkelsen ur majsen. Ur stärkelsen kan man sedan utvinna druvsocker och genom att sedan jäsa sockret får man fram en mjölksyra som kan destilliseras till polymerna. 

Majsstärkelse är vanligt att använda i tillverkning av tex förpackningsmaterial till mat. Precis som bambu är majs också biologiskt nedbrytbart. 

 

 

 

Ekologisk bomull


Vid tillverkning av traditionell bomull används en mängd kemiska bekämpningsmedel som är skadligt för både arbetarna, djur- och växtliv. Det förgiftar även marken och läcker tillslut ut i dricksvattnet. 
För att bomull skall klassas som ekologisk får inga bekämpningsmedel användas och marken måste varit fri från kemikalier i minst tre år innan man får börja odla på marken. 
Den främsta anledningen till att ekologisk bomull är dyrare än traditionell bomull är för att det kräver ett större arbete. Det kan ge sämre skördar, och samma gröda får inte odlas på samma mark år efter år.

bottom of page